Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου και ο οργανισμός μας σας προσκαλούν στην καταληκτική εκδήλωση και διάχυση αποτελεσμάτων του προγράμματος:

Integrative Parents’ Autism Training (IPAT) 

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

09:30-14:00

LIVE & HYBRID

Παρακαλούμε κάντε την εγγραφή σας ΕΔΩ.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υβριδικά.

Μπορείτε να παρευρεθείτε στον χώρο της εκδήλωσης στον Πολυχώρο Μύρτιλλο (Πάρκο για το Παιδί & τον Πολιτισμό, πρώην ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι, Αθήνα), είτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα google meet.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και live streaming από τα social media του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στο facebook και στο youtube.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:

–              το υλικό ψυχοεκπαίδευσης

–              το εκπαιδευτικό εργαλείο αυτοεκπαίδευσης γονέων παιδιών με αυτισμό

–              οι εμπειρίες της επιστημονικής ομάδας του προγράμματος από την συμμετοχή τους σε αυτό

–              καλές πρακτικές στον τομέα της εκπαίδευσης γονέων παιδιών με αυτισμό.

Το πρόγραμμα IPAT, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, στοχεύει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το ρόλο και τη σημασία της γονικής κατάρτισης για τις ανάγκες των αυτιστικών ατόμων.

Σκοπός του IPAT είναι να αυξήσει την προσβασιμότητα των γονέων παιδιών με αυτισμό στην εκπαίδευση και να τους παρακινήσει να χρησιμοποιήσουν μια έγκυρη προσέγγιση αυτο-εκπαίδευσης σε διαφορετικά στάδια της ζωής των ατόμων με αυτισμό, προκειμένου να υποστηριχθούν τα δικαιώματα και η κοινωνική τους ένταξη και να εξαλειφθεί ο στίγμα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών που εκπροσωπούνται από πέντε οργανισμούς: το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου ως συντονιστή και το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ από την Ελλάδα, το Autismo Burgos από την Ισπανία, το Πανεπιστήμιο Gaziantep από την Τουρκία και το Controvento Cooperativa Sociale Onlus από την Ιταλία, ως εταίρους.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.ipatproject.eu

Σας περιμένουμε!