Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με την Μονάδα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διαχείρισης Γνώσης – Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και το  Κέντρο Αναφοράς Attica Reference Site (AHA4Attica) – Active & Healthy Ageing 4 Attica διοργάνωσε με επιτυχία ανοικτή εκδήλωση με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  3.12.2022. 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2022 στο Innovathens: κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και μεταδόθηκε διαδικτυακά.  

Φιλοξενήθηκαν ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Στο ημερίδα προβλήθηκε το συγκινητικό νέο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας διάρκειας 27 λεπτών με τίτλο “9 Ζωές” 

και το video που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του σχεδίου InluPsy για την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με ψυχική νόσο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε χάρη στην συνεργασία φορέων που συμμετέχουν στα ακόλουθα Ευρωπαϊκά Προγράμματα: IncluPsy, Samenta, CIVIC, IPAT, PrOActive, SUCESS και Art4Me.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τους: Eurocarers, Obrela, Syndesis Ltd, Εδρα- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών,  ΠΕΨΑΕΕ, ENALMH, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  Σύλλογο Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Νόσο Alzheimer Ιωαννίνων, 50+ Hellas.