Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα  στα πλαίσια του προγράμματος με τίτλο «Συμπεριληπτική κοινωνία για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας: Εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας, άτυπων φροντιστών και ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στη μεθοδολογία της Ανάκαμψης (Recovery)» που υλοποιεί η ΠΕΨΑΕΕ, με την Ομοσπονδία ΑΡΓΩ και το σωματείο μας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, την Παρασκευή 15/12/2023 στο χώρο του ΕΚΗ «ΚΚΔ» (Ηπείρου 41, Αθήνα).

Συμμετείχαν:

Ο Μενέλαος Θεοδωρουλάκης, υπεύθυνος της γραμμής 10306 και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχικής Υγείας «Αργώ»

Ο Νικόλαος Δρόσος, Επίκουρος Καθηγητής, Επαγγελματικός Προσανατολισμός & Συμβουλευτικής στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Φωκίων Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ.

Ο Κωνσταντίνος Τσούκας, Επισκέπτης Υγείας, ΜSc Δημόσιας Υγείας, Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Επιστημονικά Υπεύθυνος Οικοτροφείου “Αθηνά” ΠΕΨΑΕΕ

H Gwen Crawford εκ μέρους της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας EUFAMI . Η Gwen είναι υπεύθυνη για το έργο Prospect 2020. Πολλοί από εσάς μπορεί να τη θυμάστε πριν από 20 χρόνια, όταν συντόνιζε το αρχικό πρόγραμμα Prospect για την EUFAMI μεταξύ 2001 και 2006. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Prospect αναπτύχθηκαν από οργανώσεις μέλη της EUFAMI και εξωτερικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Το Πρόγραμμα Prospect 2020 επικαιροποίησε και αναβίωσε το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο Στέλιος Μοίρας, Κοινωνικός Λειτουργός (MSc), επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου της ΠΕΨΑΕΕ

Κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον Jean-François Pelletier με θέμα “Personal recovery vs clinical recovery” . Ο κος Pelletier είναι Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και Επίκουρος Καθηγητής στο Πρόγραμμα για την Ανάκαμψη (Recovery) και την κοινοτική υγεία (PRCH) της Ιατρικής Σχολής του Yale. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Ph.D.)

Εκ μέρους  οικογενειών ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας η κα Ευαγγελία Καπετάνου-Κοκκόλη και ο κος Χριστόφορος Παπαδάκης συμμετείχαν σε συζήτηση που συντόνισε η Ήβη Κοτσίνη, Εργοθεραπεύτρια, MSc, από το Κέντρο Ημέρας της Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε (Αλκαμένους 8, Αθήνα)

Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.