Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα σε μαγνητοσκόπηση:

https://www.blod.gr/events/ypostiriksi-ton-asthenon-me-kardiakes-pathiseis-i-symboli-ton-frontiston-tous/

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργάνωσε με επιτυχία την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στο Innovathens powered by Samsung, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, την 2η ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ασθενών με καρδιακές παθήσεις. Η συμβολή των φροντιστών”. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub. Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αθηναίων και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Μαρία Στρατηγάκη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής και Ιατρός κα Χριστίνα Παπανικολάου, ο πρόεδρος του σωματείου Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού Λιμενικού Σώματος και φίλων κος Κωνσταντίνος Μακρής, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών η Καρδιά του Παιδιού κα Αθηνά Βαρέλα Κολτσιδοπούλου

Στην ημερίδα της 6.5.19 συμμετείχαν ως εισηγητές:

ο κος Σταύρος Τερζάκης με θέμα τρόπους εξασφάλισης αιμοδοσίας υπέρ καρδιοπαθών.

Η κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου, με θέμα το άγχος στις καρδιακές παθήσεις και την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Η κα Μαρία Αγγελάκη με θέμα την ζωή με καρδιακή ανεπάρκεια: παρακολούθηση από τον θεράποντα ιατρό και πρακτικές οδηγίες για καλύτερη καθημερινότητα.

Ο κος Δημήτρης Κόντης με θέμα την συμμετοχή νοσηλευόμενων ασθενών με καρδιολογικές διαταραχές στις ιατρικές αποφάσεις (παρουσίαση κλινικής έρευνας στο Θριάσιο Νοσοκομείο)

Ο κος Ηλίας Τσούγκος με θέμα τα συμπτώματα της Καρδιακής Ανεπάρκειας: Ο κρίσιμος ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός απειλητικού για την ζωή συνδρόμου.

Ο κος Αντώνης Ανωνιάδης με θέμα την σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού στα καρδιολογικά προβλήματα.

Ο κος Όμηρος Παπαδόπουλος με θέμα τις τεχνολογίες αιχμής του ΕΦΚΕ Δημόκριτος που υποστηρίζουν την καθημερινότητα ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

Συμμετείχαν επίσης η κα Susan Cambell από τις Ηνωμένες Πολιτείες η οποία παρουσίασε την ομπρέλα οργανώσεων Global HEART Hub και τις τρέχουσες εκστρατείες ευαισθητοποίησης.

Τέλος ο Καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου Lobachevsky κος Nikolai Zolotykh αναφέρθηκε στο Cyberheart Project, την πλατφόρμα τηλεϊατρικής για ασθενείς με καρδιοπάθεια. Είσοδος ελεύθερη, με δηλώστεις συμμετοχής στο : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdd7QGQcfbz4Yu43pLbmG0fzW2a2_uVJ7NgU559MAHBBnuPYw/viewform?usp=sf_linkTo πρόγραμμα της Ημερίδας της Δευτέρας 6ης Μαίου 2019

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συνεισφορά των εταιριών Interamerican, Novartis, Galenica και ΒΙΑΝΕΞ.

Χορηγοί επικοινωνίας:

www.psychologynow.gr – www.iatronet.gr – www.socialpolicy.gr

Τον συντονισμό έκανε η δημοσιογράφος από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος κα Μαρία – Νίκη Γεωργαντά.