Η ΕΠΙΟΝΗ, διοργάνωσε με επιτυχία στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 την 6η ημερίδα με επίκεντρο τους οικογενειακούς φροντιστές στο INNOVATHENS: Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων. Η ημερίδα μεταδόθηκε και διαδικτυακά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δημου Αθηναιων, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας  και είχε την στήριξη της ομοσπονδίας Eurocarers.  Η ημερίδα έγινε με την συνεργασία των φορέων:  Obrela, Εδρα- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, ΣΟΨΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΨΑΕΕ, 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας,  50+, Καρδιά του Παιδιού, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας,  εταιρία Κοινωνικής  Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μονάδα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διαχείρισης Γνώσης – Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και Κέντρο Αναφοράς Attica Reference Site (AHA4Attica) – Active & Healthy Ageing 4 Attica.

 

Στην εκδήλωση έκανε παρέμβαση ο κ.  Γεώργιος Α. Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ευρωβουλευτής και Ψυχίατρος κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συμμετείχαν σημαντικοί επιστήμονες όπως  η Δρ Κέλλυ Παναγιωτοπούλου η οποία μίλησε για την συμβολή των φροντιστών στην ψυχική υγεία.  Η κυρία Μάγδα Τσολάκη αναφέρθηκε  στις  πολιτικές για τη μακροχρόνια φροντίδα.

Η κα Noor Seghers  από το Πανεπιστήμιο KU Leuven  αναφέρθηκε σε καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος ο κ Χρήστος Πράπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής  αναφέρθηκε στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.

Χορηγοί της ημερίδας ήταν οι εταιρείες: Pfizer, Φαρμασέρβ Lilly, Novartis και IpHost.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι www.psychologynow.gr,  http://www.healthdaily.gr/  www.iatronet.gr

Πρόγραμμα της Ημερίδας (PDF)