Κέντρο ΝευροεπιστημώνΣτις 13 Μαρτίου 2018 στις 10:30 η ΕΠΙΟΝΗ πραγματοποιεί Ημερίδα  με τίτλο «Εξοικείωση των Φροντιστών με την Έρευνα» στο κέντρο Νευροεπιστημών της Ακαδημίας Αθηνών.
Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ.πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Διευθυντής Ψυχίατρος κος Δημήτρης Κόντης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη, η Ψυχίατρος κα Susan Gregory, η Αλεργιολόγος με μετεκπαίδευση στην Ομαδική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου. Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο κος Ορέστης Γιωτάκος.

Στην ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ερευνήτριας Δρ. Δήμητρας Μάγκουρα, θα παρουσιαστεί η Ευρωπαική μελέτη για φροντιστές “Who Cares?” από την εκπρόσωπο της ευρωπαικής ομοσπονδίας COFACE Families Europe κα Magdi Birtha.

Mετά το πέρας της ημερίδας θα υπάρξει ξενάγηση στα Εργαστήρια του Κέντρου Νευροεπιστημών της Ακαδημίας Αθηνών ώστε οι φροντιστές να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία του τρόπου που γίνεται η έρευνα σε ένα από το πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη. Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, του European Brain Counsil, στα πλαίσια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τον εγκέφαλο. 

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία Interamerican για την υποστήριξη στην πραγματοποίηση της Ημερίδας και το www.psychologynow.gr για που είναι χορηγός επιοκοινωνίας.

Είσοδος δωρεάν – με δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω διεύθυνση – θέσεις περιορισμένες – θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής:

https://goo.gl/xbgk4A