Το σωματείο ΕΠΙΟΝΗ συμμετείχε στο 9ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώνωσε η «ομπρέλα», με τίτλο «Καινοτόμες Λύσεις & Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση» και πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Ιουνίου 2022 στην Τήνο. Σύμφωνα με τον κο Ορέστη Γιωτάκο “είναι γνωστό ότι η Ιατρική βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια προσαρμογής, απέναντι σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικοοικονομικό τοπίο, όπου η μετανάστευση, ο φανατισμός και η πολιτικοκοινωνική αστάθεια επηρεάζουν σε ποικίλο βαθμό τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία”
Επιπρόσθετα, η πανδημία δοκίμασε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας καθώς και τη σωματική και ψυχική αντοχή όλων των ανθρώπων. Παράλληλα, χρόνιες «πανδημίες», όπως η χρήση εθιστικών ουσιών,οι συμπεριφορικοί εθισμοί, οι χρόνιες νευροψυχιατρικές νόσοι, η βία αλλά και η αυτοκτονικότητα, αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο δυσκολίας.
Στα πλαίσια αυτά, η ιατρική κοινότητα καλείται διαρκώς να ανακαλύπτει, να δοκιμάζει και να εφαρμόζει καινοτόμες λύσεις, προσαρμοσμένες στη φιλοσοφία της αμεσότητας, της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης και του χαμηλού κόστους. Με τα δεδομένα
αυτά, στο παρόν συνέδριο, ειδικοί από διάφορους τομείς της ιατρικής, της νευροεπιστήμης, της φαρμακολογίας και της νέας
τεχνολογίας έδωσαν την δυνατότητα στους συνέδρους διαφόρων ειδικοτήτων της ιατρικής να διευρύνουν το επιστημονικό τους πεδίο και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: Πρόγραμμα