Στις 21 Φεβρουαρίου 2024, οι εταίροι του σχεδίου SUCESS από το Βέλγιο, την Κροατία και την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για την τελική συνάντηση του έργου στις Βρυξέλλες και με εξ αποστάσεως συμμετοχή μέσω Zoom.

Η συνάντηση αυτή σηματοδότησε το τέλος της διετούς προσπάθειας του έργου, με τους συμμετέχοντες να προσβλέπουν σε μελλοντικά προγράμματα συνεργασίας. Κατά τη διάρκεια του έργου Erasmus+ SUCESS, οι εταίροι Similes Bruxelles, ΕΠΙΟΝΗ και University Hospital Vrapce:

1) Διευκόλυναν την ανταλλαγή αποτελεσματικών πρακτικών για την παροχή βοήθειας στα μέλη των οικογενειών των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.
2) Διέδωσαν προγράμματα κατάρτισης που αποσκοπούν στην υποστήριξη των μελών οικογενειών ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.
3) Πραγματοποίησαν εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την προώθηση της ένταξης ενηλίκων με ψυχικές ασθένειες και των φροντιστών τους, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης στην κοινότητα.

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης έργου έως τον Μάρτιο του 2025, με στόχο την δημιουργία μιας εκπαιδευτικής πλατφόρμας για την κατάρτιση των εκπαιδευτών που εργάζονται με οικογένειες των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συνεργαζόμενους εταίρους EUFAMI CNP-Saint Martin και Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος  για την συνεισφορά τους στο σχέδιο αυτό.