Η ΕΠΙΟΝΗ διοργάνωσε με επιτυχία την 5η ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη” στις 4 Απριλίου 2024 στον χώρο του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Ελ. Βενιζέλου 14,  στην Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα που μεταδόθηκε και διαδικτυακά φιλοξένησε αξιόλογους ομιλητές. Ο καθηγητής  Pietro De Lellis αναφέρθηκε στην δικτυακή προσέγγιση της ψυχοπαθολογίας. Η υποψήφια διδάκτωρ κ. Κοντοπούλου Κωνσταντίνα αναφέρθηκε στην κατάθλιψη των φροντιστών. Η κα Ευαγγελία Ρωμανοπούλου επιστημονική συνεργάτιδα του εργαστηρίου ιατρικής φυσικής και ψηφιακής καινοτομίας ΑΠΘ μίλησε για την ενδυνάμωση φροντιστών και ασθενών μέσω νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα στην πλατφόρμα https://www.llmcare.gr/.

Η κα Χρύσα Καρακάνα εκ μέρους του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κ3 αναφέρθηκε στους φροντιστές που είναι η αφανής δύναμη του καρκινοπαθούς. Ο ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής κος Πέτρος Φωτιάδης μιίλησε για τις ψυχολογικές επιπτώσεις των φροντιστών ανοϊκών ασθενών. Η ψυχολόγος υγείας, συστημική – οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια κα Κατερίνα  Σαμέλη  εκ μέρους του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας EGO IDEAL αναφέρθηκε στους φροντιστές ατόμων που ζουν με κατάθλιψη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης σε μορφή PDF