Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το τo  πρόγραμμα του Φεστιβάλ 

To σωματείο Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ (www.epioni.gr) διοργάνωσε με επιτυχία στην Αίγινα, από 23 έως 25 Μαίου 2024 το δεύτερο πολυθεματικό φεστιβάλ με τίτλο “Τέχνη και Ψυχική Υγεία”

Το φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί την χρήση της τέχνης ως θεραπευτικό μέσο. Συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό είχαν την ευκαιρία να πρακολουθήσουν τις ενότητες: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, χορός, και Ομιλίες.

Η κοινοτική αυτή δράση είχε στόχο την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Στο επίκεντρο βρέθηκε η τέχνη, που αποτελεί μοχλό έκφρασης ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στο φεστιβάλ που τέλεσε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αίγινας και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας συμμετείχαν πολίτες, καλλιτέχνες, επαγγελματίες ψυχικής υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ψυχικά πάσχοντες και  οικογενειακοί φροντιστές.

Το φεστιβάλ στην Αίγινα έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους φορέων από την Ελλάδα το εξωτερικό να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες και να εμπνευστούν μεταξύ τους για την χρήση της τέχνης στην ψυχική υγεία.

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο LaLiBay για την ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου στο οποίο πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση απο το ΣΟΨΥ Κορυδαλλού, η χοροθεραπεία από την Θεοδώρα Λυμπεροπούλου και η μουσική παράσταση από την Εστουδιαντίνα Αίγινας

Το Φεστιβάλ είχε Ευρωπαική διάσταση καθώς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας από το Βέλγιο, την Δανία, την Γαλλία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Πορτογαλία.

Το 2o φεστιβάλ “Τέχνη και Ψυχική Υγεία” φιλοξένησε εργαστήρια, ομιλίες, φωτογραφικά δρώμενα, εκθέσεις ζωγραφικής από τους φορείς Εργαστήρι και το Ηλιοτρόποιο και έκθεση έργων κολάζ από λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας από το ψυχιατρικό νοσοκομείο Saint Bernard.

Οι φορείς που συμμετείχαν είναι: ΠΕΨΑΕΕ, Ηλιοτρόπιο, Αγγελοι της Χαράς, Εργαστήρι, ΣΟΨΥ Κορυδαλλού, ΕΔΡΑ, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, obrela, Alzheimer Athens, Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού, Diversity United και ΑΝΤΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς Saronic Ferries, Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού και Super Market ΚΡΗΤΙΚΟΣ

 

Στις 23.5.2024 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Δανάη συζήτηση με θέμα την πρόσβαση στην απασχόληση για άτομα με ψυχική νόσο. Προβλήθηκε η ταινία του ΚΟΙΣΠΕ Διάπλους με αγγλικούς υπότιτλους https://youtu.be/iSUy4Vx26Go?feature=shared