Την Πέμπτη 6.10.2022 πραγματοποιηθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο Amarilia στην Βουλιαγμένη και διαδικτυακά η 3η ημερίδα με αφορμή την ημέρα του φροντιστή στην Ευρώπη και επίκεντρο την ισότητα στην φροντίδα.

Την ημερίδα χαιρέτησαν οι Ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ο εκπρόσωπος από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κος Χάρης Κούντουρος.

Η ημερίδα φιλοξένησε αξιόλογους ομιλητές όπως την κα Άννα Μπίμου, καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας του ΑΠΘ που αναφέρθηκε στις σχέσεις φροντίδας από παιδιά και νέους στην γονική ψυχική διαταραχή και την ψυχίατρο  κα Sladjana Ivezic η οποία μίλησε για τις καλές πρακτικές υποστήριξης φροντιστών στην, Κροατία. Ο Λέκτορας Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ.  Χρήστος Πράπας αναφέρθηκε στην πρόληψη της κατάθλιψης στους φροντιστές και την προαγωγή της υγείας στην κοινότητα. Τέλος η Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Μάγδα Τσολάκη αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την κλινική πρακτική, την εκπαίδευση και στήριξη των φροντιστών ατόμων με άνοια. 

Η ημερίδα τέλεσε υπό την αιγίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  στην Ελλάδα, της ομοσπονδίας Eurocarers, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και  της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας. 

Χορηγοί της Ημερίδας ήταν οι εταιρείες: ΒΙΑΝΕΞ, Pfizer  

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: https://dailypharmanews.gr/  www.psychologynow.gr,  www.iatronet.gr