Η ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών “η Καρδιά του Παιδιού”, “Σκυτάλη” και “Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων” πραγματοποίησε με επιτυχία την Παρασκευή 17/5/2024 την 7η ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”. 

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Global HEART Hub και έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης την 17/5/2024 στις στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Ακαδημίας 42, Αθήνα. 

Την ημερίδα χαιρέτισε η και Παναγιώτα Μάνου Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτικών ΑμεΑ Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι παρακάτω εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις. O κος Φώτιος Μπάρκας, MSc, PhD παθολόγος και μεταδιδακτορικός ερευνητής, τμήμα ιατρικής, πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έδωσε  κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ο κος Αντώνιος Ψαρουδάκης, Αρχιπλοίαρχος (ε.α.) ΠΝ BSc κοινωνικής ανθρωπολογίας και ιστορίας έκανε μία βιωματική κατάθεση ψυχής με θέμα “Ήταν να Ζήσω”. Ο κος Κωνσταντίνος Μακρής Πλοίαρχος (ε.α)  ΠΝ και βετεράνος πολέμου αναφέρθηκε στo έργο της Ένωσης Καρδιοπαθών Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Λιμενικού Σώματος και Φίλων: 14 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο. Ο κος Αναστάσιος Μίλκας, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ανέφερε τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια. Ποια η αξία της συμβολής εξειδικευμένων φροντιστών.  Ο κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Επίκουρος Καθηγητης Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών  αναφέρηκε στο θέμα Κλινικές δοκιμές: Γιατί να συμμετάσχω ως ασθενής. Η Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθεναίου, Μέλος ΔΣ 50+ Ελλάς, Δρ. Κοινωνιολογίας  και ερευνήτρια παρουσίασε την πλατφόρμα https://www.careplatform.gr 

Χορηγός: Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού. 

Χορηγοί Επικοινωνίας: 

www.psychologynow.gr, και www.iatronet.gr, https://healthdaily.gr/

Είσοδος ελεύθερη – θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής