​Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του Παρκινσον, διοργάνωσε με επιτυχία την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 την ενημερωτική εκδήλωση  “Ζώντας με Πάρκινσον, από την διάγνωση στην θεραπεία”.

Η εκδήλωση εστίασε στην ανάγκη των ασθενών και των οικογενειών τους για πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας. 

Το διαδικτυακό σεμινάριο της 4ης Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μέσω σύντομων παρεμβάσεων ειδικοί αναφέρθηκαν στη νόσο της Πάρκινσον καθώς και στην καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των ατόμων με την συγκεκριμένη νόσο. 

Η κα Αναστασία Τσιγκοτζίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ανατομικής, Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ, θα παρουσίασε την συμβολή των ζώων εργαστηρίου στην θεραπεία των ασθενών.

Στη συνέχεια, τον λόγο είχε η κ. Χρύσα Χρυσοβιτσάνου, Προϊσταμένη του Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων του Αιγινητείου Νοσοκομείου, σχετικά με την διαχείριση της καθημερινότητας, δίνοντας πρακτικές συμβουλές διαχείρισης της νόσου.

Ο κος Αντώνης Παπαδημητρίου, αναφέρθηκε στην τεχνολογία PD Monitor και στο τι έχει να προσφέρει η επιστήμη. Ο κος Γιάννης Βασιλάκος, συνιδρυτής της Pronoo (https://pronoo.gr/) αναφέρθηκε στην εφαρμογή Προνοώ Care για τους ανεπίσημους φροντιστές.

Η κα Τίνα Α.Μιχαηλίδου, Relationship Blogger μας μετέφερε την εμπειρία της από την φροντίζοντας ενός συγγενή με Parkinson.

Η κα Ελένη Μαρκογιαννάκη, Life Coach, αναφέρθηκε στην δύναμη της σύνδεσης μέσω της επικοινωνίας, στον κόσμο της Άνοιας.

Τέλος, ο κ. Ζήκος Κέντρος, Φυσίατρος και Διευθυντής τμήματος αποκατάστασης «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», αναφέρθηκε σε συμπληρωματικές φυσικές θεραπείες της νόσου. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ E-Care4PD  (Exchanging good practices in e-health care for adults with Parkinson’s and their family caregivers in Europe), στο οποίο συνεργαζόμαστε με τους φορείς Parkinson Madrid, Serbian Brain Council και Belgian Brain Council.

Το Webinar της 4.04.2023 πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: www.psychologynow.gr https://healthdaily.gr  και https://www.iatronet.gr/

Το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ

Την βεβαίωση συμμετοχής θα βρείτε εδώ

(για αποστολή κωδικού εισόδου στείλτε μας email)