Η ΕΠΙΟΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τον Αυτισμό, διοργάνωσε την Τρίτη 5 Απριλίου 2022  ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Ζώντας με Αυτισμό, Καλές Πρακτικές για ενήλικες με Αυτισμό”. Η εστίαση ήταν στην ανάγκη των ασθενών και των οικογενειών τους για χρήση σύγχρονων τεχνολογιών προκειμένου να έχουν καλύτερη στήριξη.

Το διαδικτυακό σεμινάριο της 5ης Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η διαδικτυακή εκδήλωση φιλοξένησε σημαντικούς επιστήμονες όπως η ψυχίατρος κ. Στέλλα Σταθουλοπούλου η οποία αναφέρθηκε στο σύστημα υγείας και τις παροχές για άτομα με αυτισμό στην Δανία.

Η κ. Ξανθίππη Μπαλλή, Γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς, ανέλυσε την αμφίδρομη σχέση των ατόμων με αυτισμό με την τεχνολογία. 

Η κ. Ειρήνη Κλάδου, Πρόεδρος συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, και ο κ. Παύλος Μελισσινός, Διευθυντής Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, αναφέρθηκαν στο σημαντικό ζήτημα της μετάβασης στην ενήλικη ζωή και τις προοπτικές επαγγελματικής ένταξης.

Η κ. Σοφία Νικολάου, Ειδική Παιδαγωγός και η κ. Ελένη Δρακοπούλου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, αναφέρθηκαν στο Πρόγραμμα Erasmus+ Inclusive Digital Academy (IDA) και συγκεκριμένα στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων ενηλίκων με αναπηρία.

Τέλος, η κ. Αναστασία Βαρσαμοπούλου, Ψυχολόγος, Κοινωνική Θεολόγος και Ειδικευμένη στην Νευροανάπτυξη, αναφέρθηκε στο θεραπευτικό πρόγραμμα INPP, την αποκατάσταση της ελλιπούς  νευρο-ανάπτυξης και των μαθησιακών δυσκολιών του συνδρόμου Άσπεργκερ –  Αυτισμού.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία τους φορείς, Belgian Brain Council, Autism Latvia, Miranda Foundation, Controvento Catania και European Brain Council για την εποικοδομητική συνεργασία στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus+ “Care4Autism”. Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ένωση. 

Χορηγοί επικοινωνίας: www.psychologynow.gr  https://healthdaily.gr  και https://www.iatronet.gr/

 

Οι Παρουσιάσεις:

Αυτισμός στη Δανία – Το σύστημα και οι παροχές, Στέλλα Σταθοπούλου

Αυτισμός και τεχνολογία- Μία αμφίδρομη σχέση υποστήριξης,Ξανθίππη Μπαλλή 

Πρόγραμμα Erasmus+ Inclusive Digital Academy Σοφία Νικολάου – Ελένη Δρακοπούλου

Παρουσίαση προγράμματος«Εργασία για όλους»Ειρήνη Κλάδου -Παύλος Μελισσινός

Θεραπευτικό πρόγραμμα INPP, η απάντηση στην αποκατάσταση της ελλιπούς Νενάπτυξης- Αναστασία Βαρσαμοπούλου